Om Georg

Tidligere studievært på TV-Avisen og chefredaktør på Information, der gerne taler om sine store interesser som historie, klassisk musik, opera, politik med meget mere.

Læs videre

Om Georg Metz

Georg Metz blev født i 1945 og voksede dermed op i efterkrigstiden, hvor han også rejste rundt i Europa med forældrene og så konsekvenserne af krigen. Interesserne var mange, men det blev historiestudiet han først startede på. Selvom det sidenhen blev journalistikken, der blev levevejen, så betyder historien stadig meget for Georg.

Karrieren indenfor journalistikken startede som billedtekstforfatter på Politiken, men allerede i 1969 kom Georg til Danmarks R, hvor han startede på Orientering og sidenhen på Radioavisen. I 1977 lærte hele Danmarks ham så at kende, da han blev vært på TV-Avisen – et job han varetog (og også blev redaktør på) frem til 1988, hvor han helt forlader DR.

Fra 1988 fulgte nogle år som statens filmkonsulent og fra 1991 som journalist på Information, hvor han blev chefredaktør i 1994 og frem til 1996. Georg Metz sagde dog aldrig helt farvel til Information, hvor han stadig har en ugentlig klumme.Sidenhen har Georg Metz blandt andet udgivet: “Engang” (roman), “De tider” (noveller), “Arbejdsmiljø – sådan set” (novelletter), “Når det først” (roman), ”Danmarks sang” (kommenteret udvalg af danske sange) og “Det tyvende århundrede” (med Frank Esmann) samt mange flere. Desuden som redaktør af og bidragsyder til adskillige antologier, formand for bestyrelsen af Den Anden Opera, 1999-2002, formand for Danske Skønlitterære Forfattere, 2000-2002, og modtog i 1989 også Døssing-prisen.

Georg Metz er fortsat en meget efterspurgt foredragsholder, som taler om det, der optager ham – om det er politik, historie, dannelse, identitet, klassisk musik, opera eller humor. Foredragene egner sig til såvel kommuner, styrelser, foreninger, skoler, oplysningsforbund, kirker og biblioteker.

Book et foredrag med Georg Metz